Skip to content

Momentul potrivit?

Octombrie 31, 2013

se-spune-ca-fiecare-toamna-are-o-poveste_c2aeeded20a614

 

M-am întrebat adesea: De ce m-am oprit în anumite locuri? De ce chiar atunci? De ce mi-am croit oare drum într-acolo? De ce am cules de pe urmele oamenilor atâtea regrete când era atât de ușor să mă scutur de praf și să-mi continui drumul liniștită? Mi s-a spus de multe ori: ,,Ai ajuns prea târziu pentru mine…’’’sau: ,,Unde ai fost până acum?’’ Cât de mult ne-am așteptat? Oare să fi fost o simplă întâmplare sau poate… să fi fost prea devreme pentru povestea vieții mele?

            De fiecare dată când am pornit la drum mi-a fost teamă de rătăcire, mi-a fost teamă să nu întâlnesc călători care în drumul nostru spre Noi să-și rezerve loc la mine în suflet și să trebuiască să spun de fiecare dată că nu e liber chiar dacă în el zace doar goliciune… Câți oameni n-am întâlnit pe care a trebuit să-i las în urmă… nu știu de ce… Nu era momentul potrivit pentru niciunul dintre noi… De ce aș fi ales oare destinația aceea? De ce oare m-am așezat în tren pe acea bancă, de ce am înțeles că Nu Acum!! când deja nu mai era cale de întoarcere? Niciodată nu am putut să percep de ce întâlnirile acestea cu oamenii sunt atât de anevoioase. De ce nu am avut curaj să spun că vreau să rămân atunci când toată ființa mea se încăpățina să plece? Să fii fost mai bine să aleg cu rațiunea decât cu inima? De ce m-am grăbit să nu pierd oameni, iar în așteptarea lor am rămas doar cu așteptare? Să nu fie încă momentul? Să aibă viața plănuită toate alegerile noastre, toate încercările?

            Câte pietre îmi vor mai răni oare tălpile în fuga aceasta continuă după momentul potrivit? M-am întrebat de multe ori ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi ajuns aici cu puțin timp înainte? Cum era dacă îl întâlneam pentru prima oară pe El? Aș mai fi avut oare același gust amărui pe care îl porta astăzi  de fiecare dată când dau piept cu iubirea? Are oare rost atâta grabă, atâta zbucium? Și dacă nu, cum rămâne cu treaba aceea conform căreia ,,uneori soarta ne-o alegem și noi’’. Ține oare de timp, de oameni, de întâmplare sau există un moment pe care dacă-l ratezi poate schimba cursul întregii tale vieți?

Voi ce credeți?

            

From → Fetele iubirii

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: