Skip to content

Nu privi în urmă

Martie 23, 2014

 

no_looking_back

Nu privi în urmă cu regret, nu vei putea merge mai departe. Pașii ți se vor părea grei, iar drumul prea lung și prea obositor.

Nu privi în urmă cu teamă, trecutul are rolul său, fără lecțiile lui n-ai putea ști niciodată cum să-ți trăiești prezentul. Experiențele negative, care te-au durut nu poți să le mai repeți și a doua oară.

Nu privi în urmă cu remușcări, chiar dacă ai greșit, cei care au vrut într-adevăr să te înțeleagă și să te ierte au făcut-o demult.

Nu privi în urmă cu nedumerire, lucrurile care n-au fost clarificate la timpul lor, nu mai pot fi nici astăzi. De ce să doară acum mai tare decât a durut atunci?

Nu privi în urmă cu sufletul plin de așteptări. Cei care trebuiau să vină au făcut alegerile potrivite. Dacă n-au venit înseamnă că și-au găsit drumul… caută-l și tu pe al tău.

Nu privi în urmă cu răzbunare, a te întoarce să tulburi ape limpezi este ca și cum ai vrea să mai încerci încă odată să-i arăți celui care a vrut să te înece că tu știai să înoți.

Nu privi în urmă cu speranță, nu trebuie să aștepți ca de acolo să apară schimbări. Ușile închise trebuie să rămână așa, de ce să mergi să ștergi ferestre prin care nu mai privește nimeni, să faci din nou compromisuri pe care nu le înțelege nimeni? Speranțele sunt în fața ta, trebuie să le urmezi pentru că ele îți vor arăta calea cea mai bună spre lumină.

Nu privi în urmă decât cu indiferență. Îndepărtează trecutul ca să ai mâinile goale, ochii senini și sufletul cald. Doar așa vei putea îmbrățișa din nou, doar așa vei vedea lucrurile exact așa cum sunt ele, doar așa vei putea iubi, asculta și înțelege din nou. Chiar dacă trecutul ți-a oferit experiențe urâte, nu poți sta la nesfârșit cu capul plecat spre pământ, cu mintea plină de întrebări care nu cunosc niciun fel de răspuns, cu inima grea și rece ca plumbul.

Indiferent de ce ți-a oferit trecutul, trebuie să știi să-l lași în urmă cu demnitate. Să te gândești că meriți mai mult decât te-au făcut alții să crezi că meriți, să încetezi să te învinovățești pentru greșelile și durerile celorlalți. Acum ai voie să fii egoist, să te gândești la tine, să te ridici cu orice preț, să-ți cauți zâmbetul pe care l-ai lăsat în suflet cuiva și să-l smulgi cu putere de acolo.

Astfel, fă pace cu trecutul indiferent câte lupte ai dus cu el până acum. Cu toții știm că unele lucruri se petrec până într-o zi. Până și căutările, amânările, regretele, toate vor dispărea într-o zi ca și cum n-ar fi fost. Ziua aceea este cea în care ți-ai făcut din nou curaj să pornești la un alt drum, atunci când ai întors pagina și vei vrea să scrii din nou drept, pe alb, fără ștersături, fără să rupi pagini, fără să uzi cu lacrimi… Atunci nu vei mai vrea sub nicio formă să mai privești înapoi.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: